Ανθότυρος Νωπός Χανίων ~500γρ. Μαστοράκης

Ανθότυρος Νωπός Χανίων ~500γρ. Μαστοράκης

Κωδ. Προϊόντος: 5
Απόθεμα: 10
Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
3.70€

Περιγραφή

Ανθότυρο: πως παράγεται;

Παράγεται από το λεγόμενο τυρόγαλα, δηλαδή τον ορό γάλακτος που συλλέγεται κατά την διαδικασία παραγωγής άλλων τυριών και ονομάζεται τυροκόμηση. Έπειτα προστίθεται (περίπου 10-20%) πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα. Μοιάζει πολύ με την μυζήθρα, αφού ο τρόπος που παράγονται τα δυο αυτά τυριά δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου. Το ανθότυρο όπως επίσης και το μανούρι, θεωρούνται ουσιαστικά είδη μυζήθρας. Ως προς την εμφάνισή τους, είναι όμοια, αυτό όμως που διαχωρίζει το ανθότυρο από την μυζήθρα είναι η μεγαλύτερη περιεκτικότητά του σε λιπαρά (10% -20% σε σχέση με τη μυζήθρα που περιέχει 4% - 10%) πράγμα που το καθιστά πιο συμπαγές, καθώς επίσης και η πολύ χαμηλή περιεκτικότητά του σε αλάτι.

«Light» ανθότυρo

Τα πιο «light» ανθότυρα, δηλαδή αυτά που περιέχουν λιγότερα λιπαρά, παράγονται από το τυρόγαλα μαλακών τυριών όπως είναι για παράδειγμα η φέτα, ενώ τα πιο πλούσια σε λιπαρά, παράγονται από τυρόγαλα ξηρών τυριών όπως το κεφαλοτύρι και η γραβιέρα.             Τιμή κιλού: 7,50€