Ρίγανη Εγχώρια ΑΑ' (τριμμένη)

Ρίγανη Εγχώρια ΑΑ' (τριμμένη)

Κωδ. Προϊόντος: ΠΑΡ-ΒΟΤ-001
Απόθεμα: 12
Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Διαθέσιμες Επιλογές

Περιγραφή

Τιμή κιλού: 16,00€

Για μεγαλύτερες ποσότητες η τιμή υπολογίζεται με βάση την τιμή κιλού.

Η επιστημονική έρευνα έχει διαπιστώσει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες στη ρίγανη (ιδιαίτερα στο αιθέριο έλαιο) και την κατατάσσουν στα αντιοξειδωτικά φυτά. Πολύτιμη σε προβλήματα του στομάχου, ιδιαίτερα στην γαστρική ατονία. Βοηθά σε εντερικές διαταραχές και στους πόνους της κοιλιάς. Θεωρείται διεγερτικό, εφιδρωτικό, αποχρεμπτικό και αντιασθματικό. Κατάλληλο  για ουλίτιδα πονόδοντο και φλεγμονές του λαιμού με στοματικές πλύσεις και γαργαρισμούς 2-3 φορές την ημέρα.  Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος, αμηνόρροιας (ως εμμηναγωγό) κατά των ρευματικών πόνων των μυών και των αρθρώσεων, κατά του πονοκεφάλου και της ευκοιλιότητας. Με πλύσεις, λουτρά και εντριβές δρα κατά του «στραβολαιμιάσματος» των μυϊκών ψύξεων, της φθειρίασης. Βοηθά στην επούλωση και αποστείρωση πληγών και αμυχών που πυορροούν. Ελευθερώνει από τους σπασμούς και τον λόξυγκα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Ως έγχυμα. Ρίχνουμε 1 ή μισή κουταλιά του γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάσουμε για 5-10 λεπτά αναλογα με το ποσο δυνατο το θελουμε  και μετά το σουρώνουμε. Πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα σκέτο ή με μέλι. Για πλύσεις βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ξηρό βότανο σε μισό λίτρο βραστό νερό και το σκεπάσουμε για 10-15 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο έγχυμα αν το διατηρήσουμε στο ψυγείο ή το ξαναζεστάνουμε.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Αποφεύγουμε την θεραπευτική χρήση του βοτάνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή.

ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Οι χρήσεις της ρίγανης στην μαγειρική είναι ατελείωτες Συνδυάζεται πάντως καλά με βασιλικό, θυμάρι και μαντζουράνα. Σας προτείνουμε όμως, σε όσους τρώνε κρέας, έναν πολτό σαν μαρινάδα με βάση την ρίγανη, το λεμόνι και το δενδρολίβανο. Θα απογείωση κυριολεκτικά την γεύση του κρέατος  (κυρίως αρνί ή κατσίκι) δίνοντάς σας νότες εσπεριδοειδών και  αρώματα της ελληνικής γης.

Οι πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο ή κατόπιν ιατρικής συμβουλής, αφού αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας.