Μπαχάρι (τριμμένο) 100gr

Μπαχάρι (τριμμένο) 100gr

Κωδ. Προϊόντος: MP121
Απόθεμα: Διαθέσιμο
Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
1.50€

Περιγραφή

Ένα από τα βασικά μπαχαρικά δεν είναι άλλο από το Μπαχάρι. Είναι τόσο βασικό ώστε όλα τα υπόλοιπα καρυκεύματα πήραν το όνομα του.

Πατρίδα του είναι η Κεντρική και Νότια Αμερική περισσότερο όμως  ευδοκιμεί στην Τζαμάικα, εκεί το ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος και το έφερε στην Ευρώπη. Το μπαχάρι το κόβουν από δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 8-9 μ. Δίνει καρπούς μετά από 5-6 χρόνια, αφού το φυτέψουν και συνεχίζει να είναι γόνιμο για πολλά χρόνια που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και τα 100. Έχει λαμπερά πράσινα φύλλα και άσπρα λουλούδια. Το φρέσκο μπαχάρι έχουν το μέγεθος και το χρώμα του αρακά. Όταν ωριμάσει χάνει το άρωμά του, γι' αυτό και πρέπει να μαζεύεται εγκαίρως. Μετά, τ' αφήνουν στον ήλιο, για να ξεραθεί, 10 περίπου μέρες, μέχρι να πάρει το γνωστό καφεκόκκινο χρώμα.

Για να μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το άρωμα που κρύβει το μπαχάρι, πρέπει να το αγοράζετε σε κόκκους και να το τρίβετε τη στιγμή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Το μπαχάρι έχει μία καταπληκτική αρωματική ιδιαιτερότητα, συνδυάζει τόνους από πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο γι’ αυτό και οι Άγγλοι το ονομάζουν "allspice" (δηλαδή "όλα τα μπαχαρικά μαζί").

Χρησιμεύει: Ανοίγει την όρεξη, τονώνει τα γαστρικά υγρά και βοηθά σημαντικά στην πέψη των λιπαρών. Το μπαχάρι στην ολιστική ιατρική έχει αναισθητικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών αλοιφών, που ανακουφίζουν από τον πόνο. Τα έλαιά του χρησιμοποιούνται σε φάρμακα που σκοπό έχουν ν' ανακουφίζουν από τη δυσπεψία και τον πόνο του στομάχου. Ακόμα, το μπαχάρι καταπολεμά τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο. Τα εμποτισμένα με μπαχάρι έμπλαστρα ανακουφίζουν ρευματικούς πόνους και νευραλγίες. Τα αιθέρια έλαιά του χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως: Αρθρίτιδα, βήχας, κράμπες, κατάθλιψη, κούραση, στρες.

Οι πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο ή κατόπιν ιατρικής συμβουλής, αφού αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας.