Καλαμπόκι για Ποπ Κόρν

Καλαμπόκι για Ποπ Κόρν

Κωδ. Προϊόντος: 129042
Απόθεμα: Διαθέσιμο
Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
1.50€

Περιγραφή

Διατροφικά στοιχεία για ποπ κορν

Τα οφέλη του ποπ κορν για την υγεία προέρχονται κυρίως από τις εντυπωσιακές φυτικές ίνες, τις πολυφαινολικές ενώσεις, τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες Β, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο.

Οφέλη για την υγεία του ποπ κορν

Η κατανάλωση ποπ κορν παρέχει ενέργεια μαζί με πολλά οφέλη που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Μπορεί να βελτιώσει την πέψη

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, το οποίο είναι ένας χαρακτηρισμός για τους κόκκους που περιέχουν το ενδοσπέρμιο, το φύτρο και το πίτουρο. Αυτό είναι παρόμοιο με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ρύζι και το ψωμί, που περιέχουν επίσης και τα τρία αυτά ζωτικά μέρη. Δεδομένου ότι το ποπ κορν είναι ολικής αλέσεως, περιέχει όλες τις φυτικές ίνες από το πίτουρο, για να μην αναφέρουμε τα μέταλλα, τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη Ε, που αποθηκεύεται εκεί.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο ποπ κορν, προάγει τις φυσιολογικές κινήσεις του εντέρου και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες διεγείρουν την περισταλτική κίνηση των λείων εντερικών μυών και διεγείρουν την έκκριση πεπτικών υγρών, που και τα δύο βοηθούν στη διατήρηση της υγείας ολόκληρου του πεπτικού σας συστήματος.

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης

Οι διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι μια μορφή φυτικών ινών που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης δεσμεύοντας τη χοληστερόλη στο λεπτό έντερο και εμποδίζοντας την απορρόφησή της στην κυκλοφορία του αίματος. Η μείωση της ολικής χοληστερόλης μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά συμβάντα (καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και αθηροσκλήρωση) αργότερα στη ζωή και επίσης αποτρέπει την καταπόνηση της καρδιάς και των αρτηριών, επειδή το αίμα μπορεί να ρέει εύκολα.

Μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα

Οι φυτικές ίνες έχουν επίσης μεγάλη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος στο σώμα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση της απελευθέρωσης και της διαχείρισης των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα καλύτερα από τα άτομα με χαμηλά επίπεδα, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Εάν έχετε διαβήτη, η κατανάλωση επαρκών πηγών φυτικών ινών βοηθά στη μείωση αυτών των διακυμάνσεων του σακχάρου στο αίμα. Επομένως, το ποπ κορν μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σνακ λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Απλώς να έχετε κατά νου, ο έλεγχος των μερίδων είναι βασικός, όπως και η αποφυγή προσθήκης επικαλύψεων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή λιπαρά, για να διασφαλίσετε ότι καταναλώνετε ένα θρεπτικό σνακ.

Πιθανή αντιοξειδωτική ικανότητα-καταπολεμά τις χρόνιες ασθένειες και μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση

Οι πολυφαινόλες δρουν ως πιθανό αντιοξειδωτικό στον οργανισμό, το οποίο βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στην καταπολέμηση της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ποπ κορν έχει δυνητικά υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολικών ενώσεων και φυτικών ινών που περιέχονται στο περικάρπιο του πυρήνα.

Επίσης, το ποπ κορν αποτελείται από μόνο 4 τοις εκατό νερό, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν 90 τοις εκατό νερό, με αποτέλεσμα να αραιώνονται οι πολυφαινόλες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η μέθοδος παρασκευής κατά τον προσδιορισμό της πολυφαινολικής βιοδιαθεσιμότητας. Το ποπ κορν που σκάει στον αέρα μπορεί να αποφέρει υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα των αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων. Οι βουτυρώδεις και λιπαρές επικαλύψεις μπορεί επίσης να μειώσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των αντιοξειδωτικών στο ποπ κορν. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το ποπ κορν, μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να μειώσετε την ανάπτυξη μιας χρόνιας ασθένειας, αλλά και να αποτρέψετε την ανάπτυξη συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες ηλικίας.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Το ποπ κορν είναι γνωστό ότι είναι ένα σνακ χαμηλών θερμίδων. Ένα φλιτζάνι ποπ κορν που περιέχει περίπου 30 θερμίδες. Αυτό είναι πέντε φορές λιγότερες θερμίδες από μια μερίδα απλών πατατών. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στη μείωση της πείνας επιβραδύνοντας το ρυθμό πέψης, παρατείνοντας τον κορεσμό. Το απλό ποπ κορν είναι επίσης χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, καθιστώντας το ένα υγιεινό για την καρδιά σνακ, που μπορεί να σας χορτάσει και να κρατήσει τη μέση σας λεπτή.

Προσοχή: Το ποπ κορν φαίνεται σίγουρα σαν ένα υγιεινό σνακ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες αλατιού, βουτύρου ή άλλων επικαλύψεων, που ελαχιστοποιούν τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στο σώμα. Η αποφυγή του προσυσκευασμένου ποπ κορν και του ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένου λίπους και νατρίου.