Σιμιγδάλι Χονδρό Μεγάρων (χύμα) 1 κιλό
Περιγραφή
Διατίθεται σε συσκευασία 5 κιλών.
Το σιμιγδάλι (αρχ. ελλην. σεμίδαλις) είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα. Ο όγκος των κόκκων ποικίλει από πολύ μικρός (όπως ένας κόκκος αλατιού, ψιλό σιμιγδάλι) έως αρκετά μεγάλος (όπως ένας κόκκος ζάχαρης, χονδρό σιμιγδάλι.
100 γραμμάρια σιμιγδαλιού περιέχουν:
Ενέργεια σε θερμίδες 360 - 12,68 γρ. πρωτεΐνης - 1,05 γρ. λίπους - 72,83 γρ. υδατανθράκων - 3,9 γρ. φυτικών ινών. Σε μικρές ποσότητες: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη B6. Ιχνοστοιχεία όπως : μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο.
Το χονδρό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.