Ξανθανικό κόμμι 100% organic NoCarb 100gr
Περιγραφή
Xanthan Gum 100% organic Ξανθανικό κόμμι No Carb
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως σταθεροποιητικός και πηκτικός παράγοντας σε dressings και σάλτσες παγωτά και, κυρίως, για σπιτικό ψωμί σε συνταγές χωρίς γλουτένη, αφού βελτιώνει τη δομή της ψίχας και δεν θρυμματίζεται. Στα παγωτά χρησιμοποιείται ώστε να μη δημιουργούνται στη μάζα τους κρύσταλλοι πάγου, αλλά και για να δίνει πιο παχιά υφή σε αυτά με 0 % λιπαρά. Ακόμη χρησιμοποιείται σε fat-free γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σαν υποκατάστατο της γλουτένης σε προϊόντα gluten-free (ψωμί, ζυμαρικά και άλλα προϊόντα με βάση το αλεύρι), για αυτούς που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη του σίτου. Έχει λιπαρή αίσθηση στο στόμα και γιαυτό μπορεί να αντικαταστήσει τα περιττά λίπη σε σάλτσες, smoothies και dip.
Μέθοδος χρήσης:
Τούρτα/Κέικ: 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι
1/ψωμί: 1 κουταλάκι του γλυκού για 1 φλιτζάνι αλεύρι
Βάση πίτσας: 2 κουταλάκια του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι
Σάλτσες: 1/8 κουταλάκι του γλυκού ανά κούπα υγρού.
Διατροφική αξία ανα 100g προϊόντος | |
Ενέργεια | 176,4 Kcal |
Πρωτεΐνη | 0 g |
Λιπαρά | 0 g |
Υδατάνθρακες | 0 g |
Φυτικές Ίνες | 88,2 gr |